Olemme

Virhe occursed kun lähettää viestin, yritä myöhemmin uudelleen

Kysymyksenne

AT_Case_Forklift driver closer.jpg

kymmenen vuoden taistelu kylmyyttä vastaan!

Martin Olsson är Sveriges största leverantör av livsmedel och dryck till restaurangbranschen och storkök. Vid det stora fryslagret i Stockholm upplevde man ordentliga problem med is- och frostbildning i frysutrymmet såväl som i de två luftslussarna.

Vi har en mycket tät trafik av gaffeltruckar, in och ut i det 26 grader kalla fryslagret. Ända upp till 50 gånger per timme, berättar Lars Sandell, teknisk driftchef vid Martin Olsson. Varm, fuktig luft trängde in i de två luftslussarna och bildade frost och is överallt. Totalt ägnade vi nog 15-20 timmar i veckan åt att på olika sätt ta bort isen. Men det värsta var att det blev blött inne i slussarna och att isen skapade hala golv. Ibland blev det riktiga kullar av is på golvet.
- Det var svårt att röra sig effektivt och det innebar en ökad risk för olyckor, fortsätter arbetsledaren Roland Sacco.
Munters lösning på problemet var att installera en IceDry avfuktare var i båda luftslussarna så att den luft som tillfördes luftslussarna var torr och inte kunde bilda frost och is.
- På två veckor försvann "skägget" och snart var det helt is- och frostfritt, fortsätter Lars Sandell. Det är faktiskt som natt och dag. Tio års kamp mot isen är äntligen över. Vi har fått en bättre verkningsgrad och längre livslängd på kylbatterierna eftersom de inte är nerisade och därmed överbelastade. Effektiviteten har också ökat genom att golven inte längre är hala. Men vi har inte bara vunnit ur driftssynpunkt, utan minst lika mycket ur arbetsmiljösynpunkt. Vi har fått en säkrare och mycket behagligare arbetsmiljö.

Lyhyesti

  • Förhindrar is- och frostbildning
  • Minskar behovet av tids- krävande avfrostning
  • Sparar energi och minskar underhåll
  • Minskar risken för skadade produkter
  • Förbättrar arbetsmiljön genom att minska risken för skador hos anställda
  • Improved working environment
  • Reduced risk of injuries to employees

Voimmeko auttaa?

Palaa etusivulle
Valitsemalla hyväksyt meidän evästeet

Virheellinen käyttäjän tunnistaminen

Jokin meni väärin, yritä myöhemmin uudelleen

Virheellinen käyttäjän tunnistaminen

Jokin meni väärin, yritä myöhemmin uudelleen